Farratges

Fenc, Bales de dos fils de 30Kg aprox. i bales de 4 fils de 380kg aprox.: presenta un alt contingut en fibra insoluble que afavoreix la funció intestinal, i contribueix a una millor digestió, actua com antioxidant i potencia el sistema immunològic. El secat al sol evita la destrucció de proteïna que es produeix amb la deshidratació, i permet conservar tot l’olor i el gust natural del fenc. Cal tenir en compte que tots els èquids, i especialment els cavalls, per la naturalesa del seu sistema intestinal necessiten ingerir farratge suau entre 15 i 18 hores al dia (aproximadament un 1% o més del seu pes al dia). Per això es recomana no proporcionar alfals en excés durat el dia, ja que sobrepassaríem els requisits de proteïnes que requereix l’animal, per lo que una mesura idònia per a un animal de 600kg seria proporcionar-li entre 2-3kg al dia d’alfals i la resta de festuca, essent la proporció de farratge el 50-60% de la seva dieta. Per tot, el farratge es l’element clau de la dieta equina.

Palla, Bales de dos fils de 25Kg aprox : proporciona molt poc valor nutricional i es considerada el tipus de fibra menys digestible. No aporta quasi energia, al fibra es troba molt lignificada i la proteïna que conté està nitrogenada per lo que resulta no assimilable per l’animal. També presenta notables deficiències en la major part dels macro-minerals i vitamines, excepte en potassi, clor i ferro. Un abús de palla pot originar impactes que originin còlics.

Per aquest motiu la palla s’ha d’utilitzar com un suport a l’alimentació una vegada ja han estat cobertes les necessitats nutricionals de l’animal i únicament per a satisfer l’apetit dels animals de tal forma que tinguin sensació de sacietat.

La palla no es considerat un aliment recomanable per a cavalls joves ja que la flora intestinal no es troba ben assentada al colon i la seva ingestió pot causar còlics.

Alfals en branca, Bales de dos fils de 30Kg aprox : assecat de forma natural als camps per lo que s’evita la destrucció de proteïna, i permet conservar tot l’olor i gust natural de l’alfals.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   Aquest es un aliment essencial pel seu alt contingut en fibra, proteïna, minerals, calci, fòsfor orgànic i vitamines (A, B1, B12, C, D, E i K) que el fan indicat pel creixement adequat dels ossos i dents, ajuda a la coagulació de la sang, i afavoreix el sistema circulatori, a més dels efectes depuratius, diürètics i antioxidants.